6 εργαλεία λογισμικού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε πριν από την 3D εκτύπωση !

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εκτύπωση 3D;

Εάν η απάντησή σας είναι “ναι”, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα 3D μοντέλο.

Για να δημιουργήσετε αυτό το 3D μοντέλο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λογισμικό CAD ή / και εργαλεία 3D για να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο σας είναι στην πραγματικότητα δυνατό για 3D εκτύπωση.

Εξειδικευμένα προγράμματα θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την τρισδιάστατη εκτύπωση και να αποφύγετε ορισμένα συνηθισμένα λάθη που θα μπορούσαν να κάνουν το αρχείο σας μη εκτυπώσιμο.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιείτε κατά τη δημιουργία ενός 3D μοντέλου για εκτύπωση 3D;

 Δημιουργία του εκτυπώσιμου μοντέλου σας 3D

Το λογισμικό 3D και CAD προσφέρει μια ευρεία γκάμα εργαλείων 3D, επιτρέποντάς σας να δώσετε ζωή σε όλα τα έργα σας, από μηχανικά έως αρχιτεκτονικά. Αλλά πρώτα, αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την τρισδιάστατη εκτύπωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνετε το αρχείο σας 3D εκτυπώσιμο!

Η προετοιμασία ενός 3D μοντέλου για εκτύπωση 3D μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά και αν δεν γνωρίζετε ακόμα τις βέλτιστες πρακτικές. Υπάρχουν πολλές πτυχές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Υπάρχουν μερικά βασικά σφάλματα που οδηγούν σε μη εκτυπώσιμα έργα. Ορισμένα από αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.

Μπορεί να είστε ένας πολύ καλός σχεδιαστής και να δημιουργήσετε ωραία μοντέλα 3D, αλλά είστε σε θέση να εντοπίσετε όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να κάνουν το αρχείο σας μη εκτυπώσιμο;

Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία είναι διαθέσιμα για όλους. Ποια εργαλεία θα σας επιτρέψουν να κάνετε εκτυπώσιμα μοντέλα;

Εργαλείο 1: … Σχεδιασμός!

Γλυπτική, μοντελοποίηση, εργαλεία ζωγραφικής. Το λογισμικό σχεδιασμού θα είναι το πρώτο σας εργαλείο αν θέλετε να δημιουργήσετε το σχέδιό σας από την αρχή. Όλα αυτά τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά θα σας βοηθήσουν να κάνετε το καλύτερο αντικείμενο 3D μοντελοποίησης.

Εργαλείο 2: Επεξεργαστής STL

Η τροποποίηση του 3D μοντέλου σας μπορεί να είναι απαραίτητη. Σε ποια περίπτωση χρειάζεστε έναν επεξεργαστή STL; Ίσως μια μέρα να κατεβάσετε ένα ήδη κατασκευασμένο μοντέλο 3D. Πράγματι, πολλές βιβλιοθήκες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Αλλά τι γίνεται αν χρειαστεί να κάνετε μια μικρή τροποποίηση στο αρχείο σας πριν εκτυπώσετε το 3D, προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες σας;

Εδώ, μπορεί να χρειαστείτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας STL. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε μοντέλο 3D για ένα ολόκληρο έργο αλλά απλώς να επεξεργαστείτε ένα υπάρχον αρχείο. Μερικά λογισμικά CAD έχουν εξαιρετικές δυνατότητες επεξεργασίας STL που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε,

Εργαλείο 3: Ανάλυση STL / Επισκευή STL

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα συμπαγές 3D αρχείο ή να τελειώσετε το 3D μοντέλο του έργου σας και να το στείλετε για  3D εκτύπωση. Μπορεί να υπάρχει ένα μεγάλο λάθος, καθώς ορισμένα σφάλματα μπορεί να υπάρχουν στο σχεδιασμό. Δεν γνωρίζετε πώς να εντοπίσετε αυτά τα λάθη μόνοι σας; Μην ανησυχείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανάλυσης STL και επισκευής.

Εργαλείο 4: Πρόγραμμα προβολής STL

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα προβολής STL είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξετάσετε ένα μοντέλο και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογισμικό 3D μοντελοποίησης.

Πώς είναι χρήσιμο αυτό για το έργο σας; Σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε τη δομική ακεραιότητα των εξαρτημάτων σας. Χάρη σε αυτό το εργαλείο, θα μπορούσατε να εντοπίσετε σφάλματα μόνοι σας πριν από την 3D εκτύπωση, που σίγουρα θα διευκολύνει την εργασία σας.

Εργαλείο 5: Κόφτης

Ένα εργαλείο τεμαχισμού είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τα έργα 3D εκτύπωσης. Γιατί μπορεί να είναι τόσο σημαντικό για το έργο εκτύπωσης 3D; Στην πραγματικότητα, ο μηχανισμός κοπής 3D εκτύπωσης προετοιμάζει το μοντέλο σας για τον εκτυπωτή σας 3D, δημιουργώντας g-code. Ένα εργαλείο τεμαχισμού κόβει το μοντέλο σε 2D στρώματα και στέλνει τις οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο ο εκτυπωτής θα εκτυπώσει κάθε κομμάτι. Θα χρειαστείτε αυτό το εργαλείο μόνο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν επιτραπέζιο εκτυπωτή 3D.

Εργαλεία 6: Αποφυγή στρεβλώσεων

Το λογισμικό της Siemens PLM ανακοίνωσε πρόσφατα την εκκίνηση ενός εργαλείου προσομοίωσης της διαδικασίας παραγωγής πρόσθετων. Αυτό το νέο εργαλείο επιτρέπει την πρόβλεψη παραμόρφωσης κατά την εκτύπωση 3D. Έτσι θα βελτιστοποιηθεί η διαδικασία εκτύπωσης 3D. Το χαρακτηριστικό αυτό εντοπίζει την παραμόρφωση και θα είναι σε θέση να διορθώσει τη γεωμετρία του μοντέλου προκειμένου να αποφευχθεί η παραμόρφωση κατά τη διαδικασία 3D εκτύπωσης.

Ξέρετε περισσότερα εργαλεία λογισμικού που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για τη δημιουργία επιτυχημένων 3D εκτυπώσεων; Μοιραστείτε το μαζί μας!

Αν ψάχνετε για τρόπο να εκτυπώσετε τα τρισδιάστατα αρχεία σας, μη διστάσετε να μας στείλετε το αρχείο σας 3D. Θα λάβετε άμεσα προσφορά και σε πολύ λίγο χρόνο το αντικείμενό σας εκτυπωμένο.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε όλα τα νέα σχετικά με την εκτύπωση 3D.