7 λόγοι για να αγοράσετε ένα 3D οικιακό εκτυπωτή!

Χρειάζεστε έναν λόγο για να αγοράσετε έναν 3D εκτυπωτή για οικιακή χρήση; Εδώ είναι οι 10 κυριότεροι λόγοι για την αγορά ενός 3D εκτυπωτή για τον εαυτό σας.

Οι εξελίξεις στον κόσμο της εκτύπωσης 3D συνεχίζουν να αλλάζουν τον κόσμο. Εισάγουν συνεχώς καινοτομίες με τις φαινομενικά απεριόριστες δυνατότητές τους. Οι επιχειρήσεις με μεγάλους προϋπολογισμούς ήταν κάποτε οι μόνοι που μπορούν να επωφεληθούν από την τρισδιάστατη εκτύπωση, αλλά τώρα η τεχνολογία έχει φέρει προσιτά, εύκολα στη χρήση, μοντέλα ποιότητας για τους καταναλωτές στην αγορά.

Θα σας εξοικονομήσει χρήματα

Μπορει΄τε να εκτυπώσετε πράγματα που συνήθως αγοράζετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν οτιδήποτε, από θήκες smartphone έως τους χαρτοπετσέτες, μειώνοντας τα έξοδα των νοικοκυριών προσθέτοντας μια προσωπική αίσθηση στο σπίτι σας. Μπορείτε να εκτυπώσετε σχεδόν οποιοδήποτε καθημερινό αντικείμενο, συμπεριλαμβανομένων δαχτυλιδιών, κουρτινών ντους και ξυραφιού.

Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των επίπλων και των συσκευών σας δημιουργώντας ανταλλακτικά με τον 3D εκτυπωτή σας.

Η δημιουργία 3D αντικειμένων κατόπιν ζήτησης δεν απαιτεί πρόσθετη μηχανική κατεργασία ή ειδικά εργαλεία, έτσι ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε όσα στοιχεία επιθυμείτε με ελάχιστη προσπάθεια. Κάνοντας τα πράγματα αντί να τα αγοράσετε μπορεί επίσης να εξοικονομήσετε έξοδα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του καυσίμου.

Ωστόσο, για να μπορείτε να παράγετε ανταλλακτικά και προσαρμοσμένα αντικείμενα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό 3D μοντελοποίησης. Εάν είστε νέοι στο σχεδιασμό 3D, θα πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το λογισμικό για να σχεδιάσετε τα αντικείμενα που θέλετε να εκτυπώσετε. Πολλά αρχεία STL 3Dμοντέλων μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο, αλλά για να εκτυπώσετε ανταλλακτικά για αντικείμενα καθημερινής χρήσης, θα πρέπει να τα σχεδιάσετε μόνοι σας.

Μπορεί να είναι μια δυνητική πηγή εισοδήματος

Μπορείτε να αγοράσετε έναν 3D εκτυπωτή και να το θέσετε σε λειτουργία για εσάς. Αν αγαπάτε τους τρόπους με τους οποίους ο εκτυπωτής σας μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, θα αγαπήσετε πώς μπορεί να σας προμηθεύσει με μια σταθερή ροή εισοδήματος.

Μπορείτε να κερδίζετε χρήματα με επεξεργασία 3D εκτύπωσης για άτομα που κάνουν online παραγγελίες. Περάστε λίγο χρόνο για να αναπτύξετε τις ικανότητές σας στην εκτύπωση και, στη συνέχεια, να εγγραφείτε σε μια ηλεκτρονική υπηρεσία εκτύπωσης, όπως το 3Dhubs, για να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση σε επικερδείς εργασίες εκτύπωσης. Ο 3D εκτυπωτής σας, σας δίνει επίσης την ευκαιρία να δημιουργήσετε και να πωλήσετε σχέδια ή προϊόντα.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι, παρόλο που οι τιμές των τρισδιάστατων εκτυπωτών έχουν μειωθεί σημαντικά, η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας απαιτεί από εσάς να αγοράσετε έναν πιο ακριβό εκτυπωτή 3D. Οι πιο οικονομικοί εκτυπωτές δεν είναι συνεπείς στην ποιότητα και συχνά έχουν ως αποτέλεσμα στοιχεία χαμηλής ποιότητας.

Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε το χρόνο και την προσπάθεια που θα χρειαστεί για να σχεδιάσετε τα αντικείμενα, να τα εκτυπώσετε και, αν χρειαστεί, να τα επεξεργαστείτε εκ των υστέρων. Στη συνέχεια, δείτε αν θα μπορούσατε πραγματικά να επωφεληθείτε από την πώληση προσαρμοσμένων αντικειμένων 3D.

Μπορεί να σας βοηθήσει να εκπαιδεύσετε τα παιδιά σας

Η χρήση 3D εκτυπωτών μπορεί να προσθέσει μια νέα διάσταση στη μάθηση των παιδιών σας κάνοντας την παιδεία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορούν να εκτυπωθούν για να κάνουν την εκμάθηση ελκυστική για τα παιδιά και να τα βοηθήσουν.

Μπορείτε να εκτυπώσετε εκπαιδευτικά μοντέλα που απεικονίζουν έννοιες όπως άτομα ή πλανήτες. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε παζλ και άλλα εργαλεία που δημιουργούν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων στα παιδιά. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οικιακής φροντίδας ή κατ ‘οίκον εργασία, η δημιουργία 3D αντικειμένων μπορεί να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να αντιληφθούν εύκολα τις αφηρημένες έννοιες.

Η χρήση του 3D εκτυπωτή σας για την εκπαίδευση θα τονώσει την περιέργεια και θα εμπνεύσει επιπλέον μάθηση. Μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της γνώσης των παιδιών σας. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν ακόμη να σχεδιάσουν τα δικά τους αντικείμενα και μπορείτε να τα βοηθήσετε να καταλήξουν σε καινοτόμες ιδέες.

Όταν εργάζεστε με εκτυπωτές 3D, ειδικά με παιδιά γύρω, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας κατανοείτε και ακολουθείτε τις οδηγίες ασφαλείας. Θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι οι εκτυπωτές 3D λειτουργούν σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Τα παιδιά σας ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να αγγίξουν τα εσωτερικά μέρη του εκτυπωτή ή τα εκτυπωμένα αντικείμενα πριν κρυώσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην αφήσετε τον 3D εκτυπωτή χωρίς επιτήρηση και να επιβλέπει τα παιδιά σας ανά πάσα στιγμή. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν ότι το πλαστικό νήμα που βγαίνει από το ακροφύσιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

Σχεδιάστε τα δικά σας μοναδικά αντικείμενα και τα προβάλλετε στο σπίτι σας ή τα δίνετε σε φίλους και οικογένεια.

Οι 3D εκτυπωτές είναι διασκεδαστικοί

Αν δεν έχετε κανένα οικονομικό ενδιαφέρον για τις 3D εκτυπώσεις, μπορεί να γίνει το χόμπι σας. Με ένα 3D εκτυπωτή, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα αντικείμενα διασκέδασης ή μικρά έργα τέχνης. Σχεδιάστε τα δικά σας μοναδικά αντικείμενα και προβάλλετε τα στο σπίτι σας ή χαρίστε τα σε φίλους και οικογένεια.

Πάρτε λίγο χρόνο για να ρίξετε τη σοβαρή σας στάση απέναντι στην τεχνολογία 3D και απλά να απολαύσετε. Εάν είστε πλήρης αρχάριος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε τα βασικά και στη συνέχεια πειραματιστείτε με τον εκτυπωτή σας για να δείτε όλα όσα μπορείτε να κάνετε με αυτόν. Περάστε κάποιο μέρος του ελεύθερου χρόνου σας με τα 3D σχέδια σας και θα βρείτε πολλές χρήσεις για την τεχνολογία.

Καθώς δοκιμάζετε και διασκεδάζετε με τον εκτυπωτή 3D, λάβετε υπόψη ότι δεν είναι ένα παιχνίδι αλλά ένα σοβαρό εργαλείο. Η εκτύπωση 3D δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη. Θα χρειαστεί να μάθετε πώς λειτουργεί η τεχνολογία έτσι ώστε να μπορείτε να χειριστείτε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν. Για παράδειγμα, το ακροφύσιο μπορεί να φράξει και θα πρέπει να ξέρετε πώς να το διορθώσετε

 Μπορεί να δημιουργήσετε αξεσουάρ και εξατομικευμένα δώρα

Γιατί να αγοράσετε ένα βάζο που παράγεται μαζικά από το ράι για την Ημέρα της Γυναίκας όταν μπορείτε να σχεδιάσετε και να εκτυπώσετε ένα μοναδικό 3D κομμάτι; Η αγορά ενός 3D εκτυπωτή θα σας δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε αντικείμενα με πρωτοφανή προσωπικότητα. Μπορείτε να κατεβάσετε και να τροποποιήσετε υπάρχοντα σχέδια. Ή αν έχετε την τεχνογνωσία, μπορείτε να σχεδιάσετε 3D αντικείμενα από το μηδέν. Ελέγξτε τα πληροφοριακά μας μαθήματα και ξεκινήστε να δημιουργείτε σήμερα!

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι ταχύτερη από την παραγγελία

Πρέπει να αντικαταστήσετε γρήγορα μια λαβή της πόρτας, αλλά ο κατασκευαστής χρειάζεται δύο εβδομάδες για να το φτιάξει; Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από την ύπαρξη ενός 3D εκτυπωτή στο σπίτι είναι η ταχύτητα με την οποία μπορείτε να βάλετε το επιθυμητό στοιχείο για χρήση. Αν συγκρίνετε τις 2-4 ώρες που ένα τυπικό 3D αντικείμενο παίρνει για να εκτυπωθεί με το χρόνο που χρειάζεται για να το παραγγείλετε και να το λάβετε, θα καταλάβετε τη σημασία του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η εκτύπωση 3D είναι η σωστή λύση για κάθε κατάσταση. Η ταχύτητα της εκτύπωσης 3D εξαρτάται από έναν αριθμό μεταβλητών: Εκτός από τον όγκο του αντικειμένου, μπορεί να θέλετε να επιτύχετε υψηλή ανάλυση εκτύπωσης.

 Η 3D εκτύπωση είναι η τεχνολογία του μέλλοντος

Η εκμάθηση πώς να σχεδιάζετε και να εκτυπώνετε σε 3D είναι ένας καλός τρόπος για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας για το μέλλον. Καθώς η τεχνολογία εκτύπωσης 3D εξελίσσεται, οι επιχειρηματικές και προσωπικές χρήσεις της τεχνολογίας 3D θα μεταμορφώνουν κάθε μέρος του κόσμου σας.

Αγοράζοντας έναν εκτυπωτή 3D θα σας επιτρέψει να είστε μέρος αυτής της νέας επανάστασης. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν προκειμένου αυτή η τεχνολογία να καταστεί πρωταρχική στα σπίτια των ανθρώπων.

Συμπέρασμα?

Οι 3D εκτυπώσεις απαιτούν ένα ορισμένο επίπεδο γνώσης, αλλά δεν πρέπει να απογοητεύεστε από το χρόνο που χρειάζεστε για να γίνετε καλός σε αυτό. Αφού περάσετε από την αρχική καμπύλη μάθησης, μπορείτε να αξιοποιήσετε την εμπειρία σας για να αναπτύξετε περισσότερες γνώσεις, δεξιότητες και δημιουργικότητα.

Θα βρείτε τον εαυτό σας να σκέφτεται καινοτόμες ιδέες που μπορούν είτε να φέρουν επανάσταση σε σημαντικά τμήματα της ζωής σας ή να αναπτύξουν μια επιχείρηση γύρω από τα προϊόντα που εφευρίσκετε.

Η χρήση του 3D εκτυπωτή στο σπίτι σας, θα σας πείσει για τις απεριόριστες δυνατότητές του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη μάθηση, για ψυχαγωγία και να προετοιμαστείτε για να εργαστείτε και να ζήσετε στον μελλοντικό κόσμο.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι οι υψηλής ποιότητας εκτυπωτές 3D μπορεί να είναι δαπανηροί, η εκτύπωση 3D μπορεί να είναι περίπλοκη, απαιτεί χρόνο και προσπάθεια και η τεχνολογία απαιτεί πολλές βελτιώσεις. Σκεφτείτε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα για το σπίτι σας.