Η 3D Systems συνεργάζεται με το ίδρυμα OpHeart προσφέροντας φιλανθρωπικά 3D εκτυπώσεις

Η 3D Systems συνεργάζεται με το ίδρυμα OpHeart προσφέροντας φιλανθρωπικά 3D εκτυπώσεις “Υπόσχεση καρδιάς στο χέρι/ Heart in Hand Pledge”

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τρισδιάστατων εκτυπωτών 3D Systems έκανε ένα ακόμη βήμα στο ιατρικό χαρτοφυλάκιό του μέσω μιας συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό OpHeart.

Με έδρα το Χιούστον του Τέξας, η OpHeart ενσωματώνει τεχνολογίες παραγωγής πρόσθετων για την παροχή παιδιών που γεννιούνται με απειλητικές για τη ζωή καρδιακές βλάβες με την καλύτερη διαθέσιμη ιατρική θεραπεία.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η εταιρεία εφαρμόζει επίσης το πρόγραμμα “Υπόσχεση Καρδιάς στο Χέρι”, παρέχοντας σε κάθε υποψήφιο γιατρό ή γονέα ένα 3D τυπωμένο μοντέλο καρδιάς ασθενούς καρδιακής νόσου (ΚΟΠ) πριν από τη χειρουργική επέμβαση, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα πληρωμής. Σε αυτή τη συνεργασία, η 3D Systems συμμετέχει στο πρόγραμμα “Heart in Hand Pledge” της OpHeart.

Η Anne Garcia, συνιδρυτής και εκτελεστική διευθύντρια της OpHeart δήλωσε:

«Είναι η ελπίδα μας ότι όσο περισσότερο οι χειρουργικές ομάδες λειτουργούν με την OpHeart χρησιμοποιώντας τα ανατομικά μοντέλα 3D Systems στα χειρουργεία καρδιακής ανεπάρκειας, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό που είναι λογικό, παρέχοντας στους γιατρούς τη δυνατότητα να ετοιμαστούν καλύτερα για περίπλοκα χειρουργεία, τα οποία κάνουν ουσιαστική και μετρήσιμη διαφορά στις ζωές των παιδιών”

Τρισδιάστατα ανατομικά μοντέλα

Η American Heart Association αναγνωρίζει τη συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια (CHD) ως το πιο συνηθισμένο γενετικό ελάττωμα εντός των Η.Π.Α. Ως αποτέλεσμα του CHD, πάνω από 100.000 μωρά χρειάζονται χειρουργικές επεμβάσεις υψηλού κινδύνου για να επιβιώσουν.

Αφού η κόρη της γεννήθηκε με μια απειλητική για τη ζωή καρδιακή ανεπάρκεια, η Garcia ίδρυσε την OpHeart το 2015.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η 3D Systems έχει αξιοποιήσει τα 20 χρόνια εμπειρίας της στον τομέα της ανατομικής μοντελοποίησης και της ιατρικής εργασίας ώστε να βοηθήσει την OpHeart να παράγει ακριβή, λεπτομερή 3D τυπωμένα μοντέλα ασθενών με CHD για χειρουργική χρήση. Η Γκαρσία πρόσθεσε:

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ικανότητα 3D εκτύπωσης αντιγράφου μιας καρδιάς ασθενούς, είναι ανεκτίμητης σημασίας που για να το πούμε ευθέως, σώζει ζωές.

“Δίνοντας στους χειρουργούς τη δυνατότητα να ασκούν και να σχεδιάζουν περίπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις που περιλαμβάνουν την επανασύνδεση των αγγείων τόσο λεπτά όσο οι ανθρώπινες τρίχες στις καρδιές που δεν είναι μεγαλύτερες από μια φράουλα, είναι μόνο λογικό ότι η ποιότητα της εγχείρησης βελτιώνεται. Θέλουμε κάθε παιδί με απειλητική για τη ζωή καρδιακή ανεπάρκεια να επωφεληθεί από αυτή την τεχνολογία. ”

Heart-in-Hand Pledge

Η3D Systems συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο “Heart-in-Hand Pledge” υποκινώντας τη δημιουργία προσαρμοσμένων μοντέλων καρδιάς. Με τη χρήση του λογισμικού D2P (DICOM to Print), η ομάδα των εξειδικευμένων βιοϊατρικών μηχανικών της εταιρείας μετατρέπει τα δεδομένα μιας καρδιάς από μαγνητική και CT τομογραφία, σε ένα 3D μοντέλο. Μετά από αυτό, το μοντέλο εκτυπώνεται χρησιμοποιώντας εκτυπωτή ProJet CJP 660Pro ColorJet 3D και υλικά VisiJet. Στη συνέχεια τα μοντέλα αποστέλλονται παγκοσμίως.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επιστροφή για αυτά τα εργαλεία, η προσφορά της 3D Systems σκοπεύει να επιταχύνει την πρωτοβουλία “Heart-in-Hand Pledge” για να σωθούν οι ζωές των παιδιών.

H Γκαρσία συμπέρανε: “Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν το πρότυπο περίθαλψης, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες αναγνωρίζουν την αξία τους”.

Η επιλεγμένη εικόνα εμφανίζει ένα εκτυπωμένο μοντέλο 3D καρδιάς. Φωτογραφία μέσω 3D Systems / OpHeart.