Συχνές Ερωτήσεις

Τα 3D σχέδια δημιουργούνται σε ένα CAD πρόγραμμα, όπως το Rhino ή to 3D Studio MAX. Αυτά τα σχέδια/μοντέλα απαιτούνται για τη παραγωγή των πρωτότυπων τους σε κερί/ρητίνη.

CAD (Computer-Aided Design) είναι η δημιουργία, μετατροπή, ανάλυση ή βελτιστοποίηση σχεδίων με τη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με έμπειρους Σχεδιαστές 3D CAD.

Το απόρρητο των πρωτότυπων σχεδίων των πελατών μας είναι απαραίτητο και το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν. Όλοι οι πελάτες μας καλύπτονται από σύμφωνο εχεμύθειας εφόσον ζητηθεί.

Ονομάζεται το σύνολο των τεχνικών κατασκευής πρωτότυπων (μοντέλων) από τρισδιάστατα CAD αρχεία

3D εκτύπωση είναι η διαδικασία κατασκευής αντικειμένων από ψηφιακά αρχεία με τη χρήση εκτυπωτών εναπόθεσης ύλης. Είναι η πιο συνηθισμένη τεχνική ταχείας πρωτοτυποποίησης.

Η Σάρωση Τριών Διαστάσεων είναι η διαδικασία ανάλυσης ενός φυσικού αντικειμένου ή επιφάνειας συλλέγοντας δεδομένα, όπως το σχήμα και τις διαστάσεις του, με σκοπό τη δημιουργία ενός τελικού λεπτομερούς τρισδιάστατου σχεδίου.

Εργαζόμαστε με STL αρχεία ώστε να σας εξασφαλίζουμε χρόνο. Για βοήθεια με τη δημιουργία STL αρχείων, παρακαλώ δείτε παρακάτω τη διαδικασία που είναι συγκεκριμένη για το CAD πρόγραμμά σας.

Σημείωση: Πρέπει να προσαρμόσετε την ανάλυση/ελάφρυνση του αρχείου STL (στα 0,005mm) πριν την αποθήκευση/εξαγωγή του. Δίπλα δίνεται συγκριτικό διάγραμμα ενός Χαμηλής Ανάλυσης STL αρχείου σε σχέση με ένα Υψηλής Ανάλυσης.

Χαμηλή Ανάλυση

Υψηλή Ανάλυση

Rhino
 1. File > Save As
 2. Select File Type > STL
 3. Enter a name for the STL file .
 4. Save
 5. Select Binary STL File
SolidWorks
 1. File > Save As
 2. Set Save As Type to STL
 3. Options > Fine > OK
 4. Save
Think3
 1. File > Save As
 2. Set Save As Type to STL
 3. Save
3D studio Max

First check for errors:

An STL object must define a complete and closed surface. Use STL-Check modifier to test your geometry before export your object to STL.

 1. Select an object.
 2. Click
 3. Click
 4. Select “STL-Check” under Object-Space Modifiers
 5. Select

If there are no errors, continue to export the STL file by:

 1. Select “StereoLitho [*.STL]” in
 2. Select location in
 3. Enter a name in

Export To STL dialog:

 1. Object Name: Enter a name for the object you want to save in STL format.
 2. Binary/ASCII: Choose whether the STL output file will be binary or ASCII (character) data. ASCII STL files are much larger than binary STL files.
 3. Selected Only: Exports only objects that you selected in the 3D Studio scene.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία μιας επιτυχούς εκτύπωσης και χύτευσης των μοντέλων σας είναι η σωστή τοποθέτηση της μπουκαδούρας. Συνήθως τοποθετούνται με το χέρι, αλλά όταν δουλεύεται με κερί και ειδικότερα με εύθραυστα μέρη, αυξάνεται ο κίνδυνος ρήξης του μοντέλου.

Κύρια μπουκαδούρα: Τοποθετείται στο μοντέλο για την τελική τοποθέτηση του στο δέντρο χύτευσης.

Στήριγμα: Σύνδεσμος που τοποθετείται για να παρέχει επιπλέον στήριξη στο αντικείμενο. Αποτελεί προέκταση της κύριας μπουκαδούρας και δεν χρειάζεται να έχει το ίδιο μέγεθος.

Παρακάτω δίνονται παραδείγματα διαφόρων τύπων μπουκαδούρας:

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΡΗΤΙΝΗΣ / ΚΕΡΙΟΥ

Μέγεθος Γραμματοσειράς:

Σημείωση: Αυτές είναι οι ελάχιστες προτεινόμενες διαστάσεις για χτίσιμο σε Ρητίνη ή Κερί.

Αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις, παρακαλώ καλέστε μας ή στείλτε μας email! Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε. Αποστολή μας είναι η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή σας, ώστε να αφοσιωθείτε πλήρως στις δημιουργίες σας!